دستگاه مبل شویی
دستگاه مبل شویی یکی از ابزارهای نسبتاً جدید است که در دو مدل صنعتی و خانگی طراحی شده و میتواند بسیاری از نیازهای ریز و درشت کاربران را تامین کند. دستگاه مبل شویی صنعتی، دستگاهی نسبتاً بزرگ با ظرفیت بالا است که برای مصارف صنعتی و سنگین ساخته شده و دستگاه مبل شویی خانگی نیز همانطور که از نامش پیداست، برای مصارف خانگی و سبک طراحی شده است.
دستگاه مبل شویی صنعتی، که بیشتر از مبل شویی خانگی کاربرد دارد، اغلب برای شست و شو و خشک کردن مبلمان، انواع فرشها، قالیها و زیراندازها، پردهها، موکتها، کفپوشها و غیره استفاده میشود. این در حالی است که شما میتوانید از دستگاه مبل شویی صنعتی، برای تمیزکاری و شست و شوی انواع سرامیک، کاشی، پارکت و پله و غیره نیز استفاده کنید. برای آشنایی بیشتر با دستگاه مبل شویی صنعتی و خانگی، انواع آنها، کاربردها و ویژگیهای آنها و همینطور نحوه انتخاب و نگهداری از آنها، با ما همراه باشید.
دستگاه مبل شویی و انواع آن
فرش، بخشی جدایی ناپذیر از خانههای ایرانی است و بدیهی است که داشتن یک دستگاه برای شست و شوی آن از اهمیت بالایی برخوردار است. اما طی سالهای اخیر، استفاده از مبل هم در ایران به شدت رواج پیدا کرده، و از آنجا که ممکن است این مبلها نیاز به تمیز کاری و شست و شو داشته باشند، دستگاه مبل شویی نیز میتواند بسته به انواع مختلفی که دارد، برای هر دو مورد فرش یا موکت و مبل، کاربرد داشته باشد.
در حالت کلی، دستگاههای مبل شویی را به سه نوع زیر دستهبندی میکنند:
- دستگاه مبل شویی خانگی
- دستگاه مبل شویی صنعتی
- دستگاه مبل شویی دریلی
هر یک از این دستگاهها، کاربردهای خاص خودشان را دارند و برای اهداف خاصی طراحی و ساخته شدهاند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
دستگاه مبل شویی خانگی
دستگاه مبل شویی خانگی، یگ دستگاه نسبتاً کم حجم، سبک و به معنای واقعی کلمه خانگی است، که شما میتوانید آن را تهیه کرده و از آن برای شست و شوی فرش، موکت، پرده و مهمتر از همه مبلمان منزل خود استفاده کنید. دستگاه مبل شویی خانگی، با ترکیب آب و مواد شوینده مخصوص، آن را روی سطح مبل یا هر سطح مورد نظر دیگری اسپری میکند، و سپس با استفاده از سیستم مکش خود، آن را به داخل محفظه خود مکش کرده و انتقال میدهد.
دستگاه مبل شویی صنعتی
دستگاه مبل شویی صنعتی، نسبت به دستگاه مبل شویی خانگی، تخصصیتر است، حجم و ابعاد به نسبت بزرگتری دارد، گنجایش محفظههای آن بیشتر است، و برای شست و شوی فرش و موکت و کاشی و سرامیک و غیره، بهتر از دستگاههای مبل شویی خانگی عمل میکند.
عمدهترین تفاوتی که دستگاه مبل شویی صنعتی با خانگی دارد، علاوه بر ابعاد و حجم و ظرفیت آن، توان موتور، تعداد موتور و کمپرسور آن است. این دستگاهها، به صورت دو موتوره یا حتی در برخی موارد به صورت سه موتوره طراحی و ساخته میشوند، توان موتور در آنها بسیار بالاتر است و به کمپرسور مجهز هستند. نحوه عملکرد این دستگاههای مبل شویی صنعتی به این صورت است که محلول آب و شوینده مخصوص را با نسبت مشخص ترکیب کرده، مانند دستگاه مبل شویی خانگی (اینبار با فشار بالا) روی سطح مورد نظر اسپری میکند، و سپس با استفاده از سیستم مکش آن را به محفظه مخصوص آب تمیز انتقال میدهد. محفظههای تمیز و کثیف در این دستگاهها به صورت جدا از هم طراحی شده است.
دستگاه مبل شویی دریلی
دستگاه مبل شویی دریلی که به آندستگاه مبل شویی فرچهای نیز گفته میشود، دستگاهی سبک و قابل حمل، برای موارد و فضاهایی است که امکان جابهجایی دستگاههای مبل شویی خانگی و صنعتی در آنها وجود ندارد. در واقع، در مواردی که:
- محدودیت فضا در محیط مورد نظر داریم
- امکان استفاده از آب زیاد وجود ندارد
- و نمیتوان از دستگاههای مبل شویی خانگی و صنعتی استفاده کرد
استفاده از دستگاه مبل شویی دریلی بهترین گزینه است. این دستگاه، از یک مخزن فلزی با حجم متوسط تشکیل شده، و یک دسته دریل مانند نیز دارد که به آن «نازل» گفته میشود. شاید بتوان از نظر ظاهر و عملکرد، دستگاه مبل شویی دریلی را بسیار شبیه به دستگاههای سمپاشی در نظر گرفت. محلول آب و شوینده مورد نظر، از طریق دسته دریل مانند (نازل) روی سطح مبل یا هر سطح مورد نظر دیگر اسپری شده، سپس با استفاده از برسهای مخصوص نازل، عملیات تمیز کاری و شست و شو انجام میشود.
اینکه حجم مخزن دستگاه مبل شویی دریلی چقدر باشد، طول سیم آن چند متر باشد و مواردی از این دست، میتواند متفاوت بوده و بسته به نیاز شما انتخاب شود.
مزیتهای انواع دستگاه مبل شویی
هر کدام از انواع دستگاههای مبل شویی مورد نظر، دارای مزیتهایی هستند. با این حال، مزیتهای انواع این دستگاهها، در حالت کلی عبارتند از:
- سطح تمیزی بسیار بالا
- قابلیت شست و شوی سطح مختلف (کاشی، فرش، سرامیک، مبل، پرده و غیره…)
- دارای انواع مختلف، با ظرفیتها، حجمها و کاربردهای متنوع
- سرعت بسیار بالای شست و شوی مبل و سطوح
- کیفیت بسیار بالای شست و شوی مبل و سطوح
- خشک شدن سریع و کامل سطوح و عدم وجود رطوبت (در مدلهای مبل شویی خانگی و صنعتی)
- حمل و نقل آسان، بهویژه در مدل دستگاه مبل شویی دریلی
- قابلیت کار مبل شویی، فرش شویی و تمیزکاری سطوح مختلف در محل
- قابلیت استفاده از دستگاه بهعنوان دستگاه صفر شویی اتومبیل
معایب انواع دستگاه مبل شویی
در کنار همه مزیتهایی که انواع دستگاههای مبل شویی خانگی، صنعتی و دریلی دارند، ممکن است برخی مشکلات و معایب نیز داشته باشند. برخی از معایب انواع دستگاههای مبل شویی عبارتند از:
- استفاده مکرر و زیاد از این دستگاهها ممکن است باعث نازکتر شدن پارچه مبلها و کاهش پرز فرشها شود
- در دستگاههای بدون مکش (مثل مدل دریلی) یا مکش ضعیف، باقی ماندن رطوبت در سطح مبل و فرش میتواند منجر به ایجاد بوی بد در آنها شود
- استفاده مکرر از این دستگاهها ممکن است منجر به شل شدن بافت پارچه مبل – و فرش و غیره – شود.
نکات مهم در خرید دستگاه مبل شویی
برای خرید دستگاه مبل شویی لازم است یکسری موارد را در نظر گرفته، و بر اساس یکسری معیارها انتخاب خود را انجام بدهید، تا در بلند مدت استفاده خوبی از دستگاه داشته و همه نیازهای خود را با استفاده از آن پاسخ دهید.
بدو.ن شک، مهمترین نکته در مورد انتخاب و خرید دستگاه مبل شویی، دقت به نیازهای شما و بسته به آن، نوع دستگاه مبل شویی است. اینکه نیاز به یک دستگاه مبل شویی صنعتی دارید، یک دستگاه مبل شویی خانگی هم کار شما را راه میاندازد یا اینکه با توجه به شرایط، بهترین و یا شاید تنها گزینه، دستگاه مبل شویی دریلی است. برای اینمنظور، لازم است چند سوال را با خود مطرح کنید:
- میزان استفاده شما از دستگاه مبل شویی چقدر است؟
- حجم کار چه میزان است؟ آیا مدلهای خانگی پاسخگوی نیاز شما هستند؟
- محیط و فضایی که در اختیار دارید چقدر است؟ آیا فضای کافی برای جابهجایی مدلهای خانگی و صنعتی را دارید یا باید مبل شویی دریلی را انتخاب کنید؟
- دستگاه مبل شویی را برای مبلهای منزلتان میخواهید یا قصد دارید با آن کسب درآمد کنید؟
- غیر از مبلها، دیگر چه مواردی را قرار است با استفاده از این دستگاه تمیز کنید؟
- و سوالاتی از این دست…
بعد از انتخاب نوع دستگاه مبل شویی نیز باز یکسری نکات هستند، که باید مد نظر داشته باشید. نکاتی که عبارتند از:
- نوع و جنس پارچه مبلها؛ برخی از مبلها، با پارچههایی روکوبی شدهاند که حساس هستند و نیاز به دستگاه یا شویندههای خاص دارند.
- وزن و ابعاد دستگاه؛ فارغ از اینکه دستگاههای بزرگ و صنعتی را انتخاب کردهاید یا دستگاههای خانگی و دریلی را، باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که برندهای مختلف در هر مدل، ممکن است وزن و ابعاد متفاوتی داشته باشند. شما باید بر اساس نیاز خودتان طرح، ابعاد، حجم و برند متناسب را انتخاب کنید.
- خشک کن سریع؛ برخی از دستگاههای مبل شویی، مجهز به سیستم خشک کن سریع هستند. در این دستگاهها، معمولاً حجم آب کمتری مورد استفاده قرار میگیرد و در عین حال، آسیب کمتری نیز به مبل وارد میشود.
- حجم مخزنهای تمیز و کثیف؛ به ویژه در صورتی که قصد دارید از دستگاه در مقیاس صنعتی استفاده کنید و با آن کسب و کار راه بیاندازید، بهتر است دستگاهی با ظرفیت مخازن تمیز و کثیف بالاتر انتخاب کنید.
- حداکثر مکش، دمش، فشار و جریان آب؛ این پارامترها، از جمله مواردی هستند که روی اغلب دستگاههای مبل شویی یا در کاتالوگ آنها ذکر میشوند. شما میتوانید بر اساس نیاز خود، بهترین و متناسبترین دستگاه مبل شویی ممکن را انتخاب کنید.
- موتور دستگاه؛ موتور دستگاه مبل شویی، یکی از مهمترین مواردی است که باید به آن توجه داشته باشید. اینکه دستگاه تک موتوره میخواهید یا دستگاهی قوی، صنعتی و دو یا سه موتوره، و در عین حال اینکه توان موتور در کاتالوگ آن چند وات ذکر شده است.
- طول کابل و طول شیلنگ؛ این مورد، هم در خصوص دستگاههای مبل شویی خانگی و صنعتی، و هم به ویژه در خصوص دستگاههای مبل شویی دریلی، از اهیت بالایی برخوردار است و بهتر است دقت کنید طول کابل و شلنگ دستگاه، بهگونهای باشد که با فضا و نیازهای شما مطابقت داشته باشد.
نکات مهم در استفاده از دستگاه مبل شویی
در کنار خرید دستگاه مبل شویی مناسب، توجه به یکسری نکات در نگهداری و استفاده از این دستگاه نیز حائز اهمیت است. برای اینکه دستگاه مبل شویی که خریداری کردهاید بیشترین راندمان را داشته باشد، طول عمر آن افزایش پیدا کند و دچار آسیب نشود، توصیه میکنیم نکات زیر را رعایت کنید:
- دستگاه مبل شویی را دور از دسترس کودکان قرار دهید
- قبل از استفاده از دستگاه، راهنمای استفاده آن را بهطور دقیق مطالعه فرمایید
- حتماً از شویندههایی استفاده کنید که توصیه شدهاند (معمولاً شویندههای بدون کف)
- درصد ترکیب آب و شوینده را دقیقاً بر مبنای دستورالعمل دستگاه مبل شویی انجام دهید
- از بسته بودن دربها و محفظههای دستگاه قبل از روشن کردن آن اطمینان حاصل کنید