دستگاه واکس کفش

نمایش دادن همه 5 نتیجه

دستگاه واکس کفش

دستگاه واکس کفش از قطعه های زیادی تشکیل شده است که به توضیح تعدادی از آنها می پردازیم:

قطعات دستگاه واکس زن برقی کفش

الکتروموتور

مهمترین و اساسی ترین قطعه در دستگاه واکس زن برقی کفش، الکتروموتور است که کار چرخاندن برس ها را بر عهده دارد.

کابینت فلزی

قطعه مهم و اصلی بعدی که در واقع شاسی دستگاه به حساب می‌آید کابینت دستگاه است که همه قطعات بر روی آن نصب می‌شوند و در نتیجه محصول نهایی که دستگاه واکس است را تشکیل می دهند.

پایه موتور

پایه موتور همان نگهدارنده موتور است که به وسیله این قطعه، موتور دستگاه به کابینت توسط پیچ و مهره متصل می شود. حتماً به این مورد دقت کنید که پایه موتور ساخته شده از ورق فلزی و با ضخامت باشد تا دستگاه در زمان کار لرزش نداشته باشد.

برس مخصوص گردگیری

یکی دیگر از قطعه های اصلی و مهم دستگاه واکس کفش برس دستگاه واکس است که جنسش از پرولون است. دقت داشته باشید که به کارگیری پرولون در مقابل نایلون ویژگی های فوق العاده ای دارد که باعث مراقبت حالت مویی شکل برس در کارکرد بالا، افزایش مقاومت در مقابل ساییدگی ها، تعویض نکردن زود هنگام برس و … می شود.

برد الکترونیکی دستگاه

به این نکته توجه داشته باشید که برد های کنترل هر دستگاه با توجه به توانایی و کارایی که برایشان تعریف می شود، می توانند تغییر کنند. این قطعه باعث می شود که کارها به صورت کاملاً اتوماتیک انجام شود. مثلاً برای ریختن واکس با توجه به رنگ کفش، کلید مخصوص به رنگ مورد نظر را انتخاب می کنید و یا برای قطع شدن کار واکس زدن می توانید هر زمانی که اراده کنید کلید خاموش روی دستگاه را فشار دهید و یا چراغ های ال ای دی که به جهت راهنمایی کار بر روی دستگاه تعبیه شده اند. همه این کارها به وسیله برد الکترونیکی انجام می پذیرد.

مخزن واکس

جنس مخزن واکس پلاستیکی و ظرفیت آن یک لیتر است.

 

سیستم مایع ریز دستگاه واکس

همه دستگاه های واکس زن برقی یک شیر مخصوص برای ریختن واکس بر روی کفش را دارند. این دستگاه اتوماتیک دارای شیر برقی است و برخلاف شیرهای مکانیکی احتیاجی به فشار وارد کردن بر شیر ندارند و فقط با زدن یک کلید بر روی دستگاه، واکس از شیر بیرون می آید. برای جاری شدن واکس باید به شیرهایی که به صورت مکانیکی بر روی دستگاه واکس تعبیه شده اند، فشار رو به بالا به وارد شود. دستگاه واکس مدل خانگی نیز از مدل مکانیکی است.

شاینر

این دستگاه در حقیقت برای حفظ تعادل کاربر در زمان انجام عملیات واکس زدن بر روی دستگاه نصب شده است که در مدل های مختلف چهار برس و دو برس وجود دارند.

روش انتخاب و خرید واکس زن مناسب

برای انتخاب یک دستگاه واکس زن مناسب و باکیفیت قبل از خرید موارد زیر را مورد توجه قرار دهید:

  • دستگاه واکس زن متناسب با محیط مورد نظر را انتخاب کنید.
  • جنس بدنه دستگاه واکس زن مقاوم باشد، تا از خطرات احتمالی در امان باشد.
  • در واکس زن از رنگ های مختلف جهت واکس کفش استفاده می شود.
  • به تعداد افرادی که در طول روز به دستگاه برای واکس زدن کفش خود مراجعه می کنند دقت کنید.

ذستگاه واکس کفش بسیاری از مردم بر این عقیده هستند که نظافت و تمیزی کفش نشانگر شخصیت افراد است. کفش همیشه در معرض دید همگان هست بنابراین باید تمیز و براق باشد، حتی تمیزی و براقی کفش باعث بالارفتن اعتمادبه‌نفس افراد است.

در سال‌های نه‌چندان دور برای نظافت و براق کردن کفش از واکس‌های جامد که از نفت و پارافین تشکیل شده است، استفاده می‌شد. این روش واکس‌زنی باعث ایجاد کثیفی و آلودگی در اطراف می‌شد و همچنین به علت ساختار واکس که از نفت تشکیل شده است؛ احتمال مشکلاتی مثل تغییر شکل ظاهری، جداشدن رویه چرم یا حتی تغییر سایز کفش وجود داشت. ازاین‌رو شرکت‌ها و ایده‌پردازها برای ساختن دستگاه‌های واکس‌زن تلاش‌های خود را آغاز کردند.

دستگاه واکس زن

شرکت‌های  تولیدکننده برای مکانیزه کردن عملیات واکس‌زنی کشف اقدام به تولید دستگاه‌های واکس‌زن برقی کردند. با ساخت دستگاه‌های واکس‌زنی مشکل‌های که گفت شد، در مورد واکس‌زنی  روش سنتی با مواد جامد و کمبود وقت برای واکس زدن کم شد. دستگاه‌های واکس‌زنی دیگر به مواد جامد نیازی ندارند و عرض چند دقیقه کفش‌ها را تمیز و براق می‌کنند، بدون کوچک‌ترین کثیفی کفش‌ها را تمیز می‌کند.

انواع دستگاه واکس‌زن از نظر ساختاری و ظاهری:

دستگاه‌های واکس‌زن که برای ادارات و سازمان‌های دولتی ساخته شده بود،  بعد از اینکه به نتیجه مثبت و استقبال مردم مواجه شدن، برای تولید سایزهای کوچک و خانگی هم اقدام کردند. این شرکت‌ها  تولیدات خود را تنوع و تغییراتی بر اساس نیازهای جامعه دادند. تنوع دستگاه‌ها بر اساس تعداد برس – نوع واکس مصرفی – ابعاد و اندازه دستگاه – کاربرد دستگاه و… بوده  است.

  • دستگاه واکس کفش اداری: این دستگاه‌ها خود بر اساس تعداد برس و اندازه  چندین دسته تقسیم می‌شوند:
  • دستگاه واکس‌زن اداری چهار برس: همان‌طور که از اسم این دستگاه مشخص است دارای چهار برس است که دو برس برای گردگیری و پولیش کفش‌های مشکی با واکس مشکی است، و دو بررس دیگر برای برق انداخت و گردگیری کفش‌های قهوه‌ای با واکس قهوه‌ای استفاده می‌شود. ابعاد طول و عرض این دستگاه به سبب داشتن چهار برس بزرگ‌تر از سایر مدل‌ها است.
  • دستگاه واکس کفش دو برس: این دستگاه یک برس برای گردگیری و یک برس برای پولیش زدن نهایی کفش‌ها استفاده می‌شود. در این دستگاه‌ها به علت دو برس داشتن و اینکه همه نوع کفش قهوه‌ای و مشکلی بتوانند استفاده کنند از واکس بی‌رنگ استفاده می‌شود .
    دستگاه‌های دو برس به علت اینکه سایز کوچک‌تری که دارند  و جای کمتری که اشغال می‌کنند، برای مکان‌های عمومی و اداری مناسب‌تر است.
  • دستگاه واکس کفش خانگی: این دستگاه مانند دستگاه‌های دو برس اداری  است ولی در سایز خیلی کوچک‌تر است و فضای خیلی کمتری می‌گیرد. این دستگاه‌ها استارت و استپی پدالی دارند.  واکسن زن خانگی برای آپارتمان‌ها ساختمان‌ها استفاده  می‌شود.
  • دستگاه واکس‌زن دستی: این دستگاه به‌صورت شارژی و دستی است. این دستگاه بر خلاف دستگاه‌های واکس‌زن اداری و خانگی که فقط برای واکس کفش استفاده می‌شود. واکس‌زن دستی  به علت پرتابل بودن می‌توان علاوه بر کفش برای برق انداختن و واکس زدن پالتو – کت‌های چرمی – کیف – مبلمانانی که روکش چرمی دارد – زین اسب و در کل هرآنچه از چرم ساخته شده است، می‌توان استفاده کرد.

دستگاه واکس‌زن شارژی سه برس برای برق انداختن سطوح چرمی دارد. دستگاه شارژی با گیربکس کار می‌کند، در حقیقت  نیروی محرکه دستگاه گیربکسی است، در نتیجه برس در حالت درگیری با سطوح با همان سرعت و قدرت اولیه واکس‌زنی می‌کند. استفاده از گیربکس سرعت برس را در حدی نگه می‌دارد که واکس‌های که روی چرم استفاده می‌شود، اطراف را کثیف نمی‌کند و پخش نمی‌شود.

مزایای واکس‌زن دستی:

  • قابل‌حمل بودن و سبک بودن
  • قابلیت شارژی شدن
  • داشتن سه برس مجزا
  • امکان استفاده برای همه‌ی سطوح چرمی از جمله کیف و کفش و مبلمان و کت و پالتوهای چرمی و….
  • کارکردن با موتور برس گیربکس

انواع دستگاه واکس‌زن از نظر کارکرد

واکس‌زن‌ها از نظر کارکرد به دو نوع تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک تقسیم می‌شوند:

۱- دستگاه‌های که تمام اتوماتیک برای دستگاه‌های اداری چهار برس تولید و  عرضه می‌شوند. مدار اتوماتیکی که در دستگاه‌های واکس‌زن چهار برس است، تایمری دارد که بعد از فشار دادن دکمه شروع چهل ثانیه کار می‌کند و به طور اتوماتیک خاموش می‌شود.

برای سهولت کارکردن با این دستگاه چراغ‌های ال‌ای‌دی وجود دارد که کاربر را بعد از زدن دکمه‌ی شروع مرحله‌به‌مرحله راهنمایی می‌کند، چه کاری باید انجام دهد. به این صورت که بعد از زدن دکمه‌ی شروع، چراغ‌های  راهنمای ال‌ای‌دی گردگیری روشن می‌شود،  برای واکس مشکی یا قهوه‌ای، بعد از آن چراغ‌های راهنمای ال‌ای‌دی براق کردن و پولیش روشن می‌شود.

باید دقت کرد که کفش قهوه‌ای  یا مشکی باید با گردگیر  و براق‌کننده خودش استفاده شود. به همین خاطر روی دستگاه کلیدهای انتخاب رنگ گذاشته شده که کاربر با فشردن رنگ موردنظر خود  رنگ واکسی که توسط شیرهای برقی روی کفش ریخته می‌شود، را کاربر مشخص خواهد کرد.

در دستگاه‌های تمام اتوماتیک قابلیت این وجود دارد، در هر بار استارت کردن مقدار ریزش واکس روی کفش از ۱ بار تنهایت ۴ بار تنظیم شود. همچنین این امکان وجود دارد که درصورتی‌که فرد قصد داشته باشد قبل از خاموش شدن اتوماتیک یعنی همان چهل ثانیه دستگاه را خاموش کند، کافی است کلید خاموش‌کردن دستگاه را بزند.

۲-   دستگاه‌های که نیمه اتوماتیک برای دستگاه‌های اداری دو برس عرضه  و تولید می‌شوند. مداری که در این دستگاه‌ها قرار دارد فقط عملیات روشن و خاموش‌کردن دستگاه  را عهده دارد. دستگاه نیمه اتوماتیک فقط یک کلید برای روشن‌کردن دستگاه وجود دارد، و با فشار دادن آن دستگاه شروع به کار می‌کند و بعد از چهل ثانیه به طور اتوماتیک خاموش می‌شود، و دیگر کاربر نمی‌تواند وسط واکس‌زنی دستگاه را خاموش کند.

شیرهای که در این دستگاه استفاده شده کاملاً میکانیکی است و باید برای جاری شدن واکس روی کفش، فشار روبه‌بالا به سوپاپ شیر وارد کنیم تا واکس جاری شود.

دستگاه واکس‌زن خانگی هم باید برای روشن‌کردن، یک‌بار روی پدالی که در دستگاه است فشار دهیم، و برای خاموش‌کردن دستگاه، مجدد روی همان پدال را باید فشار دهیم. شیر دستگاه خانگی هم مانند واکس‌زن دو برس مکانیکی است.